ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ

Στη γρήγορη ανάπτυξη και στον πολλαπλασιασμό των ποντικών και αρουραίων, σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνθήκες που επικρατούν σε έναν κλειστό χώρο. Ουσιαστικά, οι ποντικοί για να αυξήσουν τον πληθυσμό τους, πρέπει να μπορούν να βρουν εύκολα τροφή και νερό. Επομένως, πρώτο μέλημά σας θα πρέπει να είναι η εξάλειψη όλων αυτών των παραγόντων που καθιστούν ιδανικό το περιβάλλον για πολλαπλασιασμό και ανάπτυξη.

ΠΡΟΛΗΨΗ
Σε πρώτη φάση, δηλαδή, θα ήταν ορθό να γίνεται σωστή υγιεινή των χώρων. Αυτό περιλαμβάνει τη σωστή αποθήκευση προϊόντων, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τροφή των τρωκτικών. Επίσης, εξίσου σημαντικός είναι και ο εμποδισμός των ποντικών να έχουν πρόσβαση σε πηγές νερού.
Σε δεύτερη φάση, επιβάλλεται ο σωστός χειρισμός της βλάστησης που βρίσκεται γύρω από τον χώρο σας. Κόβοντας την πυκνή βλάστηση έξω από το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας, φροντίζετε ώστε να μην αποτελέσει ο περιβάλλων χώρος, εστία φιλοξενίας για τρωκτικά. Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό να απομακρυνθούν από τον εξωτερικό χώρο σκουπίδια, παλιά αντικείμενα ή εξοπλισμός και αποθηκευμένη ξυλεία.
Ακόμη κι αν τα ποντίκια ή οι αρουραίοι φτάσουν έξω από την πόρτα σας, μπορείτε και πάλι να φροντίσετε ώστε να μην εισέλθουν στο εσωτερικό του χώρου σας. Τα τρωκτικά μπορούν να τρυπώσουν από ανοιχτές πόρτες ή παράθυρα, καθώς και από τις αποχετεύσεις. Φροντίζετε, επομένως, να επισκευάσετε οποιοδήποτε άνοιγμα υπάρχει σε πόρτες και παράθυρα, να καλύψετε με ειδικά λάστιχα τα κενά που σχηματίζονται και να χρησιμοποιήσετε σχάρα σε όλες τις αποχετεύσεις.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!!! Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!!!


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Αν παρόλα τα μέτρα που λάβατε, δείτε σημάδια ύπαρξης τρωκτικών στον χώρο σας, όπως, τρύπες, ροκανίσματα, περιττώματα και λεκέδες ούρων, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον ειδικό μυοκτόνο, ο οποίος με ειδικές παγίδες και δολώματα θα μειώσει και τελικά θα εξαφανίσει τον πληθυσμό των τρωκτικών.