Καλώς ορίσατε στο blog μας ↴

Φίδια - Σαύρες - Διάφορα ερπετά

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Φίδια - Σαύρες - Διάφορα ερπετά 

 

Προστατεύστε τον χώρο σας από τα φίδια, βάζοντας ειδικό απωθητικό φιδιών και άλλων ερπετών. Η εφαρμογή αυτή θα εμποδίσει την είσοδό τους στον χώρο σας, αλλά και θα δράσει κατασταλτικά, απομακρύνοντας έτσι αυτά που ήδη βρίσκονται μέσα. Η δράση της έχει διάρκεια έξι μηνών και δεν επηρεάζεται από υγρασία και βροχή, όπως άλλα σκευάσματα (π.χ. θειάφι). Εάν το πρόβλημα είναι μεγάλο, τότε θα πρέπει να εξεταστεί η ύπαρξη ποντικών στον χώρο και αν κρίνεται απαραίτητο, να πραγματοποιηθεί μυοκτονία. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ειδικό απεντομωτή. 

Βιολογική αντιμετώπιση Ψύλλου

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Η βιολογική αντιμετώπιση του ψύλλου μπορεί να γίνει με τη βοήθεια κάποιων εντομοπαρασιτικών μυκήτων, όπως οι Beauveria και Metarhizium. Οι συγκεκριμένοι μύκητες διεισδύουν στον ψύλλο μέσω του εξωσκελετου χάρη στην παραγωγή ενζύμων, τις χιτινάσες. Μόλις ο μύκητας εισέλθει στον ξενιστή, τρέφεται απο αυτόν με αποτελεσμα το θάνατο του ψύλλου. Στην περίπτωση που δεν θανατωθούν, τα μολυσμένα έντομα περιορίζουν τις κινήσεις τους και δεν μπορουν να τραφούν.

Η χρήση αυτών των μικροοργανισμών δεν προϋποθέτει απομάκρυνση των ζώων απο το μαντρί αν προκειται για κτηνοτροφικη μονάδα. Επιπλέον, μπορούμε να εφαρμώσουμε τους μικροοργανισούς ακόμη και στα ζώα. Τέλος, μια πολλή καλή χρήση μπορει να γίνει και σε σπίτι, χωρίς να υπάρχει χρόνος αναμονης για να μπούμε μέσα. 

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τον ψύλλο μπορειτε να δειτε εδώ

Απωθήσεις πτηνών (περιστέρια) - νυχτερίδων

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Περιστέρια

Το περιστέρι είναι πτηνό της οικογένειας των περιστερίδων. Τα περισσότερα έχουν γκριζογάλανο χρώμα και άσπρα πλευρά. Τα μικρά του περιστεριού τα ονομάζουμε πιτσούνια, εξού και ο χαρακτηρισμός πιτσουνάκια που αποδίδουμε συμβολικά στα ζευγαράκια, επειδή και τα περιστέρια φέρονται τρυφερά μεταξύ τους. Τα περισσότερα ζουν 12-15 χρόνια τα οποία τα περνούν κατά κανόνα με ένα ταίρι. Γεννούν 5 με 7 φορές τον χρόνο από ένα έως δύο αυγά. Τα αυγά, όπως και τα μικρά τους, τα φροντίζουν εξίσου το ίδιο και οι δύο γονείς.
Τα περιστέρια αποτελούν τουριστική ατραξιόν στις πλατείες και τις εκκλησίες, ωστόσο δημιουργούν και πολλά προβλήματα.
1. Καταστροφή οικοδομικών υλικών των κτιρίων. Τα περιττώματά τους, εκτός από την αισθητική υποβάθμιση που προκαλούν, περιέχουν και επιβλαβή οξέα που διαβρώνουν το χρώμα των κτιρίων καθώς και τα οικοδομικά υλικά.
2. Διασπορά επιβλαβών αρθρόποδων. Τα περιστέρια είναι φορείς αιμομυζητικών παρασίτων, όπως κοριοί, ψύλλοι, ψείρες και ακάρεα.

 

Περισσότερα...

Κουνούπι

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae, με 3.500 είδη στον κόσμο. Τα αρσενικά κουνούπια δεν τσιμπάνε και τρέφονται με γύρη. Τα θηλυκά τσιμπούν γιατί το αίμα είναι απαραίτητο για την ωοτοκία τους. Αυτό που τα έλκει στον άνθρωπο είναι η κίνηση, η σωματική θερμότητα, η υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται από την αναπνοή. 

Περισσότερα...

Οικιακή μύγα (Musca domestica)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Οι μύγες ανήκουν στην τάξη των Δίπτερων. Τα πιο σημαντικά είδη είναι : η οικιακή μύγα (Musca domestica: Muscidae) και η μύγα των φρούτων (Drosophila melanogaster: Drosophilidae).

Η οικιακή μύγα είναι ένα έντομο το οποίο περνά από τέσσερις φάσεις ανάπτυξης μέχρι να ενηλικιωθεί. Από το αυγό περνά στην προνύμφη, έπειτα στη νύμφη και τέλος στο ακμαίο ενήλικο έντομο. Τα χαρακτηριστικά της κάθε φάσης έχουν τεράστιες διαφορές, καθιστώντας την ανάπτυξη του εντόμου, μια πλήρη μεταμόρφωση. Ο βιολογικός κύκλος της οικιακής μύγας μπορεί να διαρκέσει από 25 έως 30 μέρες.

Περισσότερα...

Οικιακό ποντίκι - Mus musculus

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Τα τρωκτικά (Rodentia) είναι θηλαστικά, τα οποία περιλαμβάνουν πολλά είδη. Σε αυτά τα είδη που είναι ιδιαίτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπάγονται τα ποντίκια. Τα ποντίκια ανήκουν στην οικογένεια Muridae, όπου κατατάσσεται το γένος Mus. Κυριότερα είδη ποντικιών είναι ο Rattus norvegicus (Νορβηγικός Αρουραίος) , ο Rattus rattus (Καστανός Αρουραίος ) και το οικιακό ποντίκι Mus musculus. Και τα τρία είδη είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Ελλάδα. Το Mus musculus γεννά 5-6 νεογνά ανά γέννα. Το θηλυκό γεννά 8 φορές ανά έτος και η διάρκεια ζωής για το είδος αυτό είναι 9-12 μήνες. Έχει λεπτό και μικρό σώμα, με τρίχωμα ανοικτό καφετί προς ανοικτό γκρίζο. Το μήκος σώματος είναι 6-9cm. Έχει μικρή ακτίνα δράσης που κυμαίνεται από 3-6m από την φωλιά. Πρόκειται για μια ομάδα θηλαστικών με τεράστια σημασία για τον άνθρωπο, η οποία ευθύνεται για πολλές περιπτώσεις ασθενειών και θανάτων. Ορισμένες από αυτές τις ασθένειες είναι το Σύνδρομο Weil (λεπτοσπείρωση), η σαλμονέλωση, η πανώλη, ο τυφοειδής πυρετός και κάποιες μορφές εγκεφαλίτιδας. Προκαλούν, επίσης, σοβαρότατες μολύνσεις τροφίμων και αλλεργίες ενώ είναι φορείς παρασίτων όπως ακάρεων, νηματωδών και εντόμων. Εκτός από τις παραπάνω επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία, τα τρωκτικά προκαλούν σοβαρές καταστροφές και ζημιές σε ηλεκτρικές και κτιριακές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, μπορεί να αποδειχθούν υπεύθυνα ακόμη και για πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις.

Περισσότερα...